Home   Omgeving

Omgeving

Onze bungalow ligt midden in het hart van het natuurgebied Nationaal Park De Alde Faenen. Dit 4.000 ha grote laagveenmoeras is een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. De Alde Faenen kent een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels.

Naast De Buitenplaats is het bezoekerscentrum van De Alde Faenen en het Fries Landbouwmuseum gevestigd. Hier worden in de schoolvakanties diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals kanotochten, kikkerwandelingen en speurtochten.

Tegenover It Wiid ligt het gezellige watersportdorp Eernewoude dat u vanaf het park met het pontje (met de toepasselijk naam Hin en Wer) kunt bereiken. ’s Zomers ontpopt Eernewoude zich tot een bruisend centrum van de watersport waar het heerlijk flaneren is, u van het skutsjesilen kunt genieten en waar tal van activiteiten worden georganiseerd.

Steden als Drachten en Leeuwarden zijn op een kwartiertje rijden. Denk ook aan een dagje Wadden: de boot naar Ameland of Vlieland bereikt u binnen 3 kwartier!

Nuttige links: